Utbildningar

Jag skräddarsyr utbildningar för kompisgänget, föreningen eller  arbetsplatsen – bara ett intresse för vin finns. Om ni är intresserad meddela era önskemål så återkommer vi med offert. Utbildningarna måste bokas minst en månad före start.

Vinutbildning – Le Petit

En grundutbildning som vänder sig till er som vill få en introduktion i vinets värld. Deltagarna ska känna till vinets grunder, olika karaktärer, grunderna i vinifiering och dess påverkan på vinet samt hur våra grundsmaker samspelar med olika typer av vin. Vi bekantar oss med de stora vinregionerna och deras olika klassificeringssystem. Under utbildningen provar vi ca 20 olika viner och avslutar med en enklare kunskapsavstämning.

Vid samtliga tillfällen har vi enklare mat/tilltugg. Utbildningen genomförs i fem steg med litteratur att läsa in mellan utbildningstillfällena.
Minst 18 deltagare. Intressant? Kontakta oss, lämna speciella önskemål så återkommer vi med en offert.

Vinutbildning – Grand Cru

En fortsättningsutbildning på Le Petit som ger dig mer kunskap för att hitta rätt bland olika viner och dess karaktär. Deltagarna ska behärska till vinets grunder, metod för att bedöma vin och olika karaktärer, vara förtrogen med de vanligaste metoderna för vinifiering och vad som skiljer viner mellan olika regioner samt behärska hur våra grundsmaker samspelar med olika typer av vin. Vi provar olika trendviner och om ni vill avslutar vi med en ”vinmakarkväll” där du blandar ditt eget favoritvin.

Till samtliga provningar har vi enklare mat/tilltugg och utbildningen genomförs i 5 steg om vardera ca 2,5 timma. Minst 18 deltagare. Vi återkommer med offert utifrån dina önskemål.

Vinutbildning – Restaurang

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar på restaurang  eller dig som vill fördjupa dina kunskaper inom området. Utbildningen bedrivs i fyra alt. fem steg och avslutas med en kunskapsavstämning. Deltagarna erhåller ett diplom efter godkänd kunskapsavstämning. Du ska också föreslå viner till en femrättersmeny.

Utbildningen ställer krav på att läsa litteratur mellan utbildningstillfällena samt att arbeta med hemuppgift. Vid samtliga utbildningstillfällen provas fyra viner. Utbildning kan anpassas utifrån era önskemål och offert lämnas. Antalet deltagare – från fyra och uppåt.